Vorige

De persoon

Na de MAVO (1974) wilde ik etaleur worden, maar heb ik op aandringen van mijn omgeving 'een vak' geleerd. Na de MTS (WW+B) en militaire dienst (1980-1981) ben ik gaan werken.

In 1985 realiseerde ik mij dat ik alsnog mijn hart moest volgen. Naast mijn werk heb ik toen de kunstacademie in Rotterdam doorlopen.

Mijn technische vooropleiding en de ontginning van mijn creatieve talent bleek een goede mix om als interieur-architect aan de slag te gaan. In loondienstverband heb ik mij 7 jaar gericht op het ontwerp van horeca-omgevingen en ben ik 12 jaar actief geweest met het ontwerp van retaillocaties.

In 2007 ben ik zelfstandig aan de slag gegaan onder de naam ArtoKima architectonisch vormgevers. In 2010 heb ik daarnaast deUITKLAPwinkel opgericht.

De beeldend kunstenaar in mij leidt in de beroepspraktijk tot toegepast werk (gebruikskunst) en in de 'vrije tijd' tot autonome objecten, puur voor de emotionele beleving, zonder functionele criteria.

Om professioneler kunsten te kunnen maken, volg ik sinds september 2015 de deeltijdopleiding Monumentaal + Mixed Media aan de Kunstacademie te Arendonk. Gedurende het jaar worden een aantal opdrachten gesteld, waarop je conceptueel tot een tastbare uitwerking komt. Conceptueel wil zeggen: volgens een van tevoren gesteld idee tewerk gaan en je laten leiden door tussentijdse inspiratie en eigenschappen van materiaal, vorm en kleur.

R.C.Klarenaar driedimensionaal kunst&maker

Het doel van deze website is aandacht geven aan mijn creatieve talent. Anderzijds presenteert deze website de twee bedrijven waarin de persoon René Klarenaar de werkende factor is. Hierbij richt ik mij met ArtoKima op zakelijke dienstverlening (ontwikkelen en ontwerpen) en ben ik met deUITKLAPwinkel specifiek actief op het gebied van verplaatsbare en tijdelijke retail.

René Klarenaar
Morene 225
5403 KW  Uden
T0413 85 05 91
Einfo@rcklarenaar.nl
SBA4.900927.005